TIJDELIJK GRATIS SPECIAAL VOOR JOU:
E-book “In tien stappen Relaxed Ruziemaken”

(€ 9,95 bij Managementboek.nl)

Nooit meer wakker liggen van een conflict

‘In dit leuke en leerzame boek reikt Joyce kennis en inzichten aan die zij verrijkt met voorbeelden uit haar eigen bestaan als conflictmanager. Ga voor relaxed leidinggeven!’
Prof. Dick Allewijn, Emeritus hoogleraar Mediation aan de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam

‘ Met het vertellen van allerlei, aan zelfspot grenzende, anekdotes uit haar eigen leven en haar praktijk neemt Joyce Korver je mee op een fascinerende reis door je brein. Dit niet alleen om jezelf beter te doen begrijpen, maar vooral ook de mensen om je heen. Wij zijn daar als team met zijn allen beter van geworden.  Jos van Popering, Managing Director van Sakata Ornamentals EMEA over Joyce als trainer en sparringpartner in het jaarprogramma Relaxed omgaan met conflicten, zonder werkstress:

Jos van Popering

‘Het boek ‘In 10 stappen Relaxed Ruziemaken’ is de moeite waard om te lezen. Joyce weet je op een relaxte manier door een onderwerp te loodsen waar je als leider niets van moet hebben. Ze laat in 10 stappen zien hoe je anders naar een conflict kunt kijken, hoe je het kunt beetpakken en hoe je invloed kunt uitoefenen op het verloop van het conflict. Langs een praktische route laat ze je ervaren wat jouw stijl is en hoe je als leider bewust wordt van je eigen manier van handelen bij een conflict. Hoe fijn is het om zo’n luchtig boek te lezen over een lastig thema. Een aanrader voor eenieder die wil bijdragen aan conflictbeheersing!’ 

Tom Goddijn, Trainer, coach en registermediator

Respect, Joyce. Je hebt je gave gebruikt om jouw brede en diepe expertkennis van conflicten praktisch te maken. Je deelt veel kennis op een eenvoudige manier, waardoor deze voor iedereen direct toepasbaar is. Elke leider wenst een werkend team en zal ook met conflicten te maken krijgen. Je daagt de lezer uit om direct met de stof aan de gang te gaan. Daarom is dit een heel waardevol doe-boek geworden. Je zult het boek nog vaak oppakken om de werkwijze toe te passen’

Willy Pardijs, FocusCoach

‘Joyce Korver is erin geslaagd om op heldere wijze aan haar lezers de talloze valkuilen – waar conflicten toe uitnodigen – zichtbaar te maken én gereedschap te bieden hoe deze te omzeilen. Meer dan dat zelfs, met humor als onmisbare metgezel kun je het conflict transformeren in een uitgelezen kans op succes. Met het boek ‘In 10 stappen Relaxed Ruziemaken’ geeft Joyce op basis van haar formidabele ervaring iedere leider een compacte tool om het beste uit zijn team te halen. Verplichte kost voor iedereen die gelooft in de kracht van communicatie. Voor mij als collega-mediator is dit mooi vormgegeven boek een onmisbaar onderdeel van mijn toolkit!’

Elizan van Ommeren, Vastgoedadviseur en registermediator

Wat leer je?

In dit boek leer je hoe je met mediationtools, praktijkvoorbeelden en handige tips en tricks moeiteloos door lastige kwesties in je team, bestuur of directie laveert.

De 10 stappen van relaxed ruziemaken

In deze stap gaat het over de signalen van een naderend conflict en leer je een antenne voor het signaleren van conflicten te ontwikkelen.

In deze stap verfijn je jouw kunst van het vragen stellen. Luisteren tussen de regels door, de vis boven tafel krijgen in plaats van eronder.

Deze stap gaat over de drie delen in je brein. Je analyseert welk deel de overhand neemt tijdens een (naderend) conflict.

Je hebt inmiddels het naderend conflict gesignaleerd, een inschatting gemaakt of iemand aanspreekbaar is, je hebt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. In deze stap schakel je naar het juiste brein.

Je hebt iedereen, inclusief jezelf, in het rationele brein gekregen. Je hebt de juiste vragen gesteld. Dat betekent dat je nu echt in actie kunt komen om het probleem te tackelen.

In deze stap maak je onderscheid tussen het gedrag dat je kunt zien en de gedachten die daaronder liggen. Waarom? Zo herken je de rode knop en stuur je erlangs.

In deze stap kijk je naar het gedrag dat iemand vertoont bij een probleem, meningsverschil of ruzie. Je analyseert dit gedrag aan de hand van de vijf conflictoplossingsstijlen. Over Gorilla’s, Hazen, Teddyberen, Mieren en Vossen!

In deze stap leer je effectief en strategisch communiceren met Gorilla’s, Hazen, Teddyberen, Mieren en Vossen. Een pleidooi voor creativiteit!

In deze laatste stap ga je oplossingsgericht aan de slag. Gebruik    je creativiteit om oplossingsgerichte vragen te stellen en andere etiketten te plakken.

Joyce Korver schetst met een flinke dosis humor 10 stappen om lastige kwesties in je team strategisch en creatief te lijf te gaan. Op een originele manier pleit ze voor het maken