Conflicten intrigeren mij

Joyce Korver is vFAS-advocaat-scheidingsmediator en MfN business- en arbeidsmediator, docent mediation, intervisiebegeleider en trainer in conflictmeesterschap. Zij is sparringpartner voor managers en medewerkers in conflictsituaties. Joyce is auteur van het boek “In 10 stappen relaxed ruziemaken, laveer met mediation tools moeiteloos door lastige kwesties in je team, bestuur of directie” dat in november uitkomt in de Expertboek-serie. Haar motto is Relaxed Ruziemaken. En mijn 34 jaar lange carrière als advocaat werd ik pas ingeschakeld als het probleem al is geëscaleerd in een conflict. “Schieten vanuit de loopgraven”, hoge rekeningen en altijd een onzekere uitkomst. Als mediator kom ik in een eerder stadium in beeld. Het stadium waarbij er al wel een conflict is maar partijen er nog samen met mij uit proberen te komen. Als verzuimexpert bij conflict en burn-out word ik gebeld als een werknemer al langdurig thuis zit.

Zakelijke relaties: het lijkt om een zakelijk geschil te gaan maar het schuurt nooit alleen in het zakelijke. Verwachtingen, inzet, persoonlijkheden, irritaties. Je raakt elkaar, je drukt op elkaars rode knop. Liefdesrelaties: waarop kiezen we elkaar uit, waarom worden we verliefd en waarom lukt het niet om bij elkaar te blijven.

In 1986 ben ik na mijn studie rechten, met als specialisatie ondernemingsrecht, advocaat geworden en heb sindsdien honderden procedures gevoerd. Ik houd van het analytische stuk van het vak.  Begin jaren negentig heb ik een postacademische studie psychologie afgerond en zat ik in de eerste lichting mediators van Nederland. Ik houd van het mediationvak Gaandeweg ben ik van de hardcore advocatuur overgestapt naar mediation (bemiddeling) en relatiebegeleiding. Als sparring partner, adviseur en verzuimexpert bij conflicten .. Op deze wijze combineer ik het diepere inzicht in mensen en relaties met de harde kanten van de juridische realiteit.

Als advocaat en mediator werk ik altijd binnen conflicten. Wat gaat er allemaal in ons hoofd om, hoe zien wij de wereld, waarom klikt het met sommige mensen wel en andere niet, waarom ben je altijd jezelf maar reageer je in elke situatie weer anders?

Tegenwoordig ligt mijn focus op het oplossen van problemen voordat het escaleert in een conflict. Als sparring partner, gespreksleider en als trainer leer ik je om de signalen van een naderend conflict te herkennen en het meteen de kop in te drukken.

Het is soms zware kost maar ik houd het luchtig en behapbaar. Ik ben van nature optimistisch en oplossingsgericht. We gaan strategisch en doelgericht te werk. Zonder eindeloze gesprekken maar met heldere interventies, creatieve oplossingen en een vleugje humor.

Wil je precies weten wat ik aan opleidingen en werkervaring hebt? Raadpleeg hier mijn CV!